Če je podjetje nastalo iz srečanja z eteričnimi olji, če smo se odločili postati strokovnjaki za aromaterapijo in fitoterapijo in smo izbrali prodajo le ORGANSKIH izdelkov (in to čim več), je dobro z razlogom: mi smo narava. ljubimci. In kdo pravi, da ljubitelj narave nujno pomeni posebno pozornost do okolja.

Ta članek je bil posodobljen dne 17/01/2024

Namen naših izdelkov in naših nasvetov: izzivati ​​srečanja

Ekološka kriza, ki jo preživljamo vsi, ima korenine v načinu življenja, ki nas je oddaljil od narave. Preprosto, narave nimamo dovolj radi, saj z njo nimamo več dovolj stika. Ljubezen predpostavlja bližino, srečanje, konkretno izkušnjo odnosa. In tu je glavni namen izdelkov in nasvetov Compagnie des Sens: izzovejo srečanje in čudenje, med človekom in čudovitimi sadovi biotske raznovrstnosti. Čutna, intelektualna in fiziološka srečanja, ki vodijo do občutka presenečenja nad lepoto narave. In ta čudež ni več le teoretičen, ampak je globoko zakoreninjen v osebi, ki izkusi učinkovitost eteričnega olja zimzelena, lepoto prahu spiruline, okus poparka dišeče verbene, vonj rastlinskega olja slive itd. . Na nek način smo eno Srečanje z naravo.

Prepričani smo, da bo čudenje (in visceralna navezanost, ki jo izzove) veliko bolj učinkovit vektor kulturne spremembe kot strah, pa naj bo še tako legitimen. Vsak naš izdelek in vsak naš nasvet je aktivist za to mirno in individualno revolucijo, ki jo tako potrebujemo.

Izdelki, ki dajejo vrednost naravi

Marsikje po svetu je edini način za zaščito narave ta, da poskrbimo zanjo... biti donosna. To še posebej velja za regije po svetu, kjer država nima sredstev (ali želje), da bi zagotovila zaščito okolja.

Primer ? Na zelo konkreten način, promocija eteričnega olja Ravintsara zahodnim potrošnikom mu avtomatično daje ekonomsko vrednost na Madagaskarju, saj kmeta prisili, da zaščiti ekosistem, kar mu prinese precejšnjo plačo ... namesto da požge cel hrib, da bi sadil kasavo.

Poleg tega trivialnega primera poudarjanje naravnega izvlečka pomeni takojšen finančni interes kmetov, da skrbijo za svoj ekosistem, ki je nenadoma postal vir dohodka. Tako jih s poudarjanjem neverjetnih prednosti rastlin in naravnih izvlečkov, ki jih proizvajajo, pomagamo ponuditi najboljša obramba pred uničenjem s strani človeka: visoka tržna vrednost.

Skrb za naravo, od obrata do končnega kupca

S svojo dejavnostjo želimo prenesti tudi kvalitativno napetost na celotno vrednostno verigo, tako da je vsak udeleženec spodbujen k spoštovanju in skrbi za rastlino, njen ekosistem in njen ekstrakt. To zahtevo posredujemo skozi 4 glavna temeljna načela Compagnie des Sens:

  •  V naših izdelkih nikoli pesticidov, in to že od začetka. Oznaka ORGANIC nam omogoča, da zagotovimo, da pridelava naših izdelkov nikoli ni povzročila uničenja ekosistemov z uporabo teh "fitosanitarnih" izdelkov. Odločitev za prodajo ekološkega proizvoda pomeni tudi prispevati k »varstvu okolja in podnebja, ohranjati dolgoročno rodovitnost tal, prispevati k doseganju visoke stopnje biotske raznovrstnosti, pomembno prispevati k nestrupenosti okolja« *.... Tudi če je to le prvi korak. 

* to je le nekaj ciljev, ki jih najdete v besedilu Uredbe ES -2018-848 o ekološki pridelavi in ​​označevanju (stran 22)

Škatla za shranjevanje

Izdelano v Franciji, v Nièvru. Izdelano iz hrastovega lesa na obrtniški način.

Kompleti za shranjevanje

Izdelano v Franciji v Mâconu. Iz neobdelanega bombaža.

Torbica

Iz neobdelanega bombaža in izdelano v Franciji v Mâconu.

Knjižica 200 sinergij eteričnih olj

Natisnjeno v Franciji v Lyonu na papirju iz odgovornih virov (FSC).

Prazne etikete

Natisnjeno v Franciji v departmaju Rhône.

Vam je bil ta članek v pomoč?

  

Povprečna ocena: 4.8 ( 77 glasov)