Kakovost, kakovost in še več kakovosti je geslo podjetja Compagnie des Sens. S ponosom vam tudi povemo: ponujamo in bomo ponujali samo izdelke izjemne kakovosti ali nič. To vključuje veliko dela pri izbiri, analizi in rednih pregledih, redko pa tudi izbiro najcenejših lotov ...

Ta članek je bil posodobljen dne 17/01/2024

Narava ne proizvaja nič standardnega

Preden se lotimo vprašanja naših zahtev glede kakovosti za vsako našo ponudbo, je pomembno razjasniti to ključno točko: naravni izdelek ne more biti popolnoma standarden. Obrat ni tovarna, ne bo proizvajal istega izdelka sistematično in dosledno.

Glavna posledica za vas je, da se za imenom naravnega izvlečka v resnici skriva množica različnih izdelkov, ki nimajo nobene zveze drug z drugim. Pa vendar imata isto ime. več konkretno, bo vplival na sestavo vašega naravnega izvlečka (eterično olje, rastlinsko olje, hidrosol, zdravilna rastlina, prah itd.):

 • natančna sorta rastline (obstaja več deset različnih sivk);
 • tla, kjer je rasla (to ni anekdotično, glede na kemično sestavo zemlje rastline sploh ne proizvajajo enakih aromatičnih molekul);
 • način pridelave (na primer s pesticidi ali brez);
 • vreme (precejšen vpliv na nekatere rastline, povezan s soncem ali padavinami);
 • način spravila (ročno ali strojno, predhodno uvel ali ne, na kateri točki življenjskega cikla rastline itd.);
 • in seveda obvladovanje procesa ekstrakcije, bodisi destilacije, stiskanja, sušenja (ti poklici so veliko bolj kompleksni, kot se zdi, in veščine niso homogene).

Toliko dejavnikov, ki lahko včasih močno vplivajo na dejansko sestavo naravnega izvlečka! Ko kupujete "eterično olje čajevca", pa morate upoštevati, da je lahko med dvema oljema čajevca toliko razlik kot med 2 paradižnikoma: organoleptične razlike (barva, okus, vonj), ampak tudi in predvsem kemična razlika in s tem učinkovitost.

“Tako kot med 2 paradižnikoma ne boste imeli enakih hranilnih lastnosti, podobno med 2 naravnima izvlečkoma ne boste imeli enakih lastnosti.”

Kako zagotoviti terapevtsko kakovost?

Zagotoviti odsotnost pesticidov

Naravni izvlečki se zelo pogosto uporabljajo za zdravljenje, zaradi neposrednih terapevtskih lastnosti, njihovih prehranskih lastnosti, preko kozmetičnih lastnosti itd. V vseh primerih, zdraviti se s pesticidom je popoln absurd. Ko rastlina prejme pesticid, ga naravni izvleček vsebuje! Vsak dan naše analize to potrjujejo, pesticid prehaja v eterično olje, prehaja seveda v rastlinsko olje in ostane v suhih rastlinah po sušenje. Skratka, če vaš izdelek prihaja iz rastline, gojene s pesticidi, jih tudi vsebuje.

Ne da bi sploh govorili o ekologiji in zaščiti ekosistema, močno priporočamo uporabo organskih naravnih izvlečkov od trenutka, ko imate ambicije, ki zadevajo vaše zdravje.

Zato je Compagnie des Sens prodaja in nikoli ni prodajal ekoloških izdelkov, in redno preverja odsotnost pesticidov v svojih izdelkih, tudi kadar je razlika v stroških zelo velika. Vaše zdravje predvsem.

Zagotovite odsotnost goljufij

Boj proti goljufivim serijam je nenehen boj, ko se želi prodati kakovostne naravne izvlečke: mešanje z drugim cenejšim materialom, redčenje, sprememba imena, dodajanje sintetične snovi itd. Goljufova domišljija je neomejena in zahteva vsakodnevno pazljivost.

Pojasnilo: v 99% primerov, ko je naravni material goljufan, je to delo posrednika in ne kmeta (kmet ima svoj izdelek preveč rad, da bi ga poškodoval).

Veliko naravnih izdelkov potuje (ne raste vse nekaj km od nas), boj proti lažnim serijam pa zato lahko temelji le na zaupanju. Zahteva vlaganje znatnih človeških in tehničnih virov ter resnično strokovno znanje.

Ta pazljivost je še posebej potrebna zaradi cen: če blagovna znamka ni odločno proaktivna v boju proti goljufijam, mehanično pritegne goljufive stranke ker so seveda pogosto cenejši od drugih.

Zagotavlja največjo učinkovitost

Na tej stopnji številne znamke menijo, da je delo že dobro opravljeno. Serija je ORGANSKA, ni nobene goljufije ali napake sorte/vrste: kaj več bi še lahko želeli? Pri Compagnie des Sens zahtevamo optimalno učinkovitost.

Seveda preverimo, da naš italijanski slečnik ne vsebuje pesticidov, da ni rezan z drugim oljem, da mu ni dodan sintetični neril acetat, da je prave sorte. Ampak to ni dovolj. Med 2 sprejemljivima serijama italijanskega helichrysum-a je velika razlika v sestavi in ​​s tem učinkovitosti.

Za sistematično zagotavljanje optimalne kakovosti mora blagovna znamka:

 • izvede biokemično študijo vsake prejete serije (to zahteva resnično naložbo);
 • biti sposoben analizirati, da izloči tiste, ki niso popolni (za to je potrebno resnično strokovno znanje);
 • in objavi rezultate svojih analiz (to zahteva resnično transparentnost).

Z drugimi besedami, naravne izvlečke je treba izbrati tako, da zagotavljajo stabilnost učinkovitosti, ki je narava ne more zagotoviti vsakič. To počne Compagnie des Sens.

"To je kakovost Compagnie des Sens: kakovost, ki želi zagotoviti, da so vaši naravni izvlečki popolni, sistematično."

Zahteva, prilagojena glede na materiale

Družba čutov hover image

Esencialna olja

Vsi so : certificirano ekološko, kemotipizirano in integralno, 100% naravno in čisto.

Preverjamo :

 • Za vsako serijo eteričnega olja preverimo, ali je izvor optimalen, ali je njegov vonj skladen s tem, kar imamo običajno, enako velja za barvo. Ti pregledi zahtevati že imajo pravo interno strokovno znanje.
 • Sistematično izvajamo tudi biokemične preiskave, da eterično olje vsebuje vse, kar mora vsebovati, predvsem: analizo lomnega količnika in natančno analizo sestave eteričnega olja (analiza s plinsko kromatografijo).

Za kaj ? 

 • Izvor : ker je to pogosto odločilno! Glede na njihov izvor imajo eterična olja pogosto zelo različne lastnosti in učinkovitosti.
 • Barva, vonj : čeprav se zdita neznanstvena, nam ti dve merili pogosto omogočata odkrivanje dvomljivih serij, kot je na primer eterično olje, katerega destilacija ni bila izvedena pri pravilni temperaturi.
 • Lomni količnik : oceniti čistost eteričnega olja in kakovost destilacije.
 • Sestava : to je najpomembnejši kriterij, saj imajo eterična olja včasih različne sestave. Tudi čisto in kemotipizirano eterično olje ima lahko včasih sestavo, ki ni optimalna ali celo očitno pomanjkljiva. Zato je nujna kromatografska analiza vsake serije.

Odkrijte naša eterična olja
Družba čutov hover image

Rastlinska olja

Vsi so: certificirano BIO, deviško, iz prvega hladnega stiskanja ali macerirano v BIO olju, nerafinirano.

Preverjamo :

 • Za vsako serijo rastlinskega olja opravimo natančen organoleptični pregled, da se prepričamo, da je s tem rastlinskim oljem kaj narobe. Po letih prakse lahko zdaj v večini primerov prepoznamo problematično serijo po videzu.
 • S tem seveda nismo zadovoljni. Vsaka serija je podvržena dodatnim biokemičnim analizam, ki vključujejo predvsem: analizo sestave maščobnih kislin in analizo peroksida, da se preveri, ali slednji niso niti oksidirani niti razgrajeni. Ti dve analizi vam zagotavljata rastlinsko olje z optimalno sestavo, sveže stisnjeno.

Za kaj ? 

 • Izvor : zagotavljanje sledljivosti izdelka in spodbujanje kratkih stikov, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj : toliko namigov, ki nam omogočajo identifikacijo HV in vnaprejšnjo identifikacijo dvomljivih serij.
 • Analiza sestave maščobnih kislin: zagotoviti, da je prava rastlina, pravo olje in da ni mešano z ničemer drugim.
 • Peroksidno število : preverite, ali olje med predolgim ​​shranjevanjem ni oksidiralo.

Odkrijte naša rastlinska olja
Družba čutov hover image

Macerati popkov

Vsi so : certificirano organsko in macerirano v Franciji.

Preverjamo : poreklo, videz, barva, vonj, alkoholna stopnja in gostota.

Za kaj ? 

 • Izvor : zagotavljanje sledljivosti izdelka in spodbujanje kratkih stikov, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj : toliko namigov, ki nam omogočajo, da prepoznamo popkov macerat.
 • Jakost in gostota alkohola : preverite, ali so bila upoštevana razmerja mešanice. Na primer, mešanici, ki je preveč bogata z alkoholom, se bo delež alkohola povečal, medtem ko se bo njena gostota zmanjšala.

Odkrijte naše macerate za popke
Družba čutov hover image

Gline

Vsi so : čisto, 100% naravno s certifikatom Ecocert.

Preverjamo : izvor, videz, barva, vonj, pH pri 1 % v vodi in onesnaževalci (težke kovine in mikrobiologija).

Za kaj ?  

 • Izvor : zagotoviti sledljivost izdelka in dati prednost kratkim stikom, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj : toliko namigov, ki nam omogočajo identifikacijo gline. Na primer, barva je povezana z oksidacijo železa, ki ga vsebuje glina.
 • pH pri 1 % v vodi : za karakterizacijo glinene suspenzije.
 • Onesnaževalci : zagotoviti, da glina ni absorbirala preveč težkih kovin ali bakterij.

Odkrijte naše gline
Družba čutov hover image

Hidrosoli

Vsi so : 100% naravno, certificirano ORGANSKO, čisto, brez konzervansov, mikrofiltrirano na 0,2 mikrona.

Preverjamo : izvor, videz, barva, vonj, pH, mikrobiologija po destilaciji.

Za kaj ? 

 • Izvor : zagotoviti sledljivost izdelka in dati prednost kratkim stikom, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj : toliko namigov za prepoznavanje hidrosola in preverjanje, ali se njegova kakovost ni spremenila.
 • pH : v primeru neobičajnega rezultata obstaja sum na razvoj mikrobov.
 • Mikrobiologija : zagotoviti, da hidrosol ni kontaminiran z nezaželenimi bakterijami.

Odkrijte naše hidrosole
Družba čutov hover image

Suhe rastline

Vsi so : 100% čisto in naravno, iz ekološke pridelave in certificirano ORGANSKO.

Preverjamo : izvor, videz, barva, vonj, kontaminanti (policiklični aromatski ogljikovodiki, tujki, pesticidi, mikrobiologija).

Za kaj ?

 • Izvor : zagotoviti sledljivost izdelka in dati prednost kratkim stikom, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj : toliko namigov, ki nam omogočajo, da potrdimo identifikacijo rastline.
 • Onesnaževalci : zagotovite, da v vaših zeliščnih čajih ni strupenih in/ali nezaželenih elementov!

Odkrijte naše suhe rastline
Družba čutov hover image

Superživila

Vsi so : 100% naravno, iz ekološke pridelave in certificirano ORGANSKO.

Preverjamo : izvor, videz, barva, vonj, okus, onesnaževalci (kot so težke kovine).

Za kaj ? 

 • Izvor : zagotavljanje sledljivosti izdelka in spodbujanje kratkih stikov, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj, okus : toliko namigov, ki zagotavljajo, da se kakovost izdelka ne spremeni.
 • Onesnaževalci : zagotoviti, da izdelki niso kontaminirani.

Odkrijte naša superživila
Družba čutov hover image

Čebelji izdelki

Vsi so : 100% čisto in naravno, iz francoskega organskega kmetijstva in certificirano ORGANSKO.

Preverjamo : videz izvora, barva, vonj, okus, onesnaževalci (pesticidi, težke kovine).

Za kaj ?

 • Izvor : zagotavljanje sledljivosti izdelka in spodbujanje kratkih stikov, kadar je to mogoče.
 • Videz, barva, vonj, okus : toliko namigov, ki zagotavljajo, da se kakovost izdelka ne spremeni.
 • Onesnaževalci : zagotoviti, da izdelki niso kontaminirani.

Odkrijte naše izdelke za panje
Družba čutov hover image

Soli

Vsi so : 100% naravno in surovo.

Preverjamo : izvor, videz, barva, vonj.

Za kaj ?

 • Videz : zagotovite, da se sol ne zlepi.
 • Barva, vonj : vsi znaki, da kakovost ni spremenjena.

Odkrijte naše naravne soli
Družba čutov hover image

Začimbe

Vsi so : 100% čisto in naravno, iz ekološke pridelave in certificirano ORGANSKO.

Preverjamo : izvor videz, barva, vonj, okus, onesnaževalci (pesticidi, težke kovine).

Za kaj ?

 • Izvor : zagotoviti sledljivost izdelka.
 • Videz, barva, vonj, okus : toliko namigov, ki zagotavljajo, da se kakovost izdelka ne spremeni.
 • Onesnaževalci : zagotoviti, da izdelki niso kontaminirani.

Odkrijte naše začimbe

O tem vam povemo v videu

Vam je bil ta članek v pomoč?

  

Povprečna ocena: 4.6 ( 161 glasov)