Izbira difuzorja za eterična olja ni enostavna. Merila so številna: tehnologija difuzije, velikost, cena, površina, ki jo je treba razpršiti, svetlobni učinek ali ne, nomadsko ali ne, dizajn, časovnik itd. Zato smo oblikovali spodnji vodnik, da boste lahko natančno in hitro izbrali svoj difuzor!

Ta članek je bil posodobljen dne 03/10/2023

Padec za podjetje

Citrus Difuzor + 3...
Paket odkritij
Od 77,50 €
voziček s sliko
100 eteričnih olj
Kako jih uporabljati ...
Od 4,00 €
voziček s sliko
POPROVA META
ORGANSKO eterično olje
Od 2,50 €
voziček s sliko
PRAVA SIVKA
ORGANSKO eterično olje
Od 4,00 €
voziček s sliko
ROSE GERANIJE CV EGIPT
ORGANSKO eterično olje
Od 4,50 €
voziček s sliko
Abies difuzor
nebulator
Od 51,75 €
voziček s sliko
Nageljnove žbice
ORGANSKO eterično olje
Od 3,25 €
voziček s sliko
-10% na vaše naročilo, velja do nedelje (2. junija): PROM-2705

3 glavne tehnologije oddajanja

Tehnologija oddajanja je prva izbira. Če ne želite biti razočarani, postavite to merilo pred vizualni vidik Odkrijte alojo

Koliko bi morali plačati za difuzor?

Odgovora ni enostavno dati! Dejansko bosta dva zelo pomembna dejavnika bistveno vplivala na ceno: difuzijska tehnologija in uporabljeni materiali. Toda tukaj je nekaj vrst velikosti.

 • Za nebulator štejte med 45 in 92,00 €.. Spodaj nezaupanje (tehno je kompleksen, kakovostno in ceneje ga je težko producirati), zgoraj kupuješ umetnino, ne distribucijo (se pravi, zakaj pa ne...).
 • Za gospoda štejte med 40 in 69,00 €. Pazite na nizke cene mistrov! Enostavnost tehnologije je omogočila trženje 10 mistrov, od katerih so nekateri očitno zasnovani za 1 mesec.
 • Za izdajatelja televizijskega programa pri blagi vročini med 20 in 34,50 €.

Kakšno površino pokriva moj difuzor?

Čeprav so naslednji podatki približni in odvisni od difuzorjev in višine stropa, vam dajejo predstavo o tehnologijo, ki jo lahko izberete glede na velikost vaše sobe.

Za preprosto razpršitev vohalne atmosfere

 • Za prostor 100 m²: nebulizacijski difuzorji
 • Za prostor 50 m²: difuzorji za rošenje
 • Za prostor 20 m²: nežni toplotni difuzorji
 • Za prostor manj kot 10 m²: prezračevalni difuzorji

Za razpršitev z učinkovitim terapevtskim učinkom

 • Za sobo 50 m²: nebulizacijski difuzor
 • Za prostor 20 m²: difuzor za rošenje
 • Za prostor 10 m²: nežen toplotni difuzor
 • Za prostor manj kot 10 m²: difuzor s prezračevanjem

Kako ste lahko prepričani o kakovosti difuzorja?

Difuzorji so nedavno uživali uspeh in so zelo enostavni za izdelavo. Vsa proizvodnja je torej na Kitajskem, na spletu in v trgovinah pa najboljša podrgniti ramena najslabše, najhujše. Nič ne bo nadomestilo zaupanja, ki ga lahko imate v določenega prodajalca, a če nihče nima te sreče, je tukaj nekaj meril, ki vam lahko pomagajo "začutiti" kakovost difuzorja.

 • Seveda, cena je odločilen element. Pazite se poceni gospodov. Vbudnost na Amazonu še posebej, ki poudarja nizke cene brez skrbi za dolgo življenjsko dobo izdelkov.
 • Na žalost, poreklo ne more biti merilo saj so vsi difuzorji proizvedeni na Kitajskem.
 • Svetujemo vam, da dajejo prednost blagovnim znamkam za aromaterapijo že znani po svojih eteričnih oljih: za aromatični difuzor bodo pazili, da ne bodo ogrozili podobe svoje blagovne znamke...
 • Pazljivost tudi glede strimerji s preveč funkcijami (bluetooth, več eteričnih olj, budilka ipd.): izdelava difuzorja, ki dobro razprši za ugodno ceno, je že kar velik izziv in proizvajalci, ki se trudijo narediti vse, velikokrat zanemarijo samo razpršitev.
 • Rezervni deli na voljo za prodajo To je dober preizkus izkušenj prodajalca z izdelki, ki jih prodaja: če prodaja rezervne dele (steklenina, šobe, pikalniki, daljinski upravljalniki), je to zato, ker dobro pozna svoje izdelke in vračila. Gotovo je, da so preveč krhki izdelki že izločeni iz ponudbe.
 • In seveda, če ste na internetu, mnenja drugih strank.

Kamenčki, pršila, kadilnice: dobra ideja za razprševanje?

Difuzorji dišav s peclji: meh

Obstajajo različne vrste palic, vendar se najbolj uporabljajo palice iz ratana. Potopimo jih v vazo, ki smo jo predhodno napolnili z mešanico eteričnih olj, nato pa jih enkrat tedensko obrnemo. Intenzivnost difuzije se nadzoruje z odstranitvijo ali dodajanjem pecljev v vazo. Stopnja intenzivnosti difuzije je enakovredna kamenčkom, ni projekcije molekul eteričnih olj v ozračje in zato ni prave difuzije. To je spet vonj ozadja ali dišava prostora.

Gorilniki parfumov: ne!

Parfumski gorilniki razpršijo ambientalni vonj zahvaljujoč sveči, ki segreva izvleček parfuma, nameščen v posodo nad svečo. Ti ne delujejo z eteričnimi olji, temveč z izvlečki parfumov. Prav zares, uporaba eteričnih olj s to vrsto difuzorja bi lahko povzročila denaturacijo njihovih molekul, ker bi se segrela na več kot 40 °C, najvišjo temperaturo, do katere je mogoče varno segreti eterična olja. Tu ni nobenega terapevtskega cilja, le vohalni cilj...

Eterična olja v sprejih: da

Pršila vam omogočajo, da razpršite dišavo prostora. Priporočljivo je 5- do 6-krat popršiti njegovo notranjost, da odišavite zrak. Pri škropljenju se v prostor sprosti znatna količina hlapnih organskih spojin (HOS). Te spojine združujejo veliko število snovi, ki so lahko naravnega (biogenega izvora) ali antropogenega, torej človeškega izvora. Najbolj znani so etanol, aceton in celo benzen, ki so zelo hlapljivi in ​​se zlahka širijo v ozračju. Ta način distribucije torej ni 100 % naraven. To idejo potrjujeta plin in alkohol, ki sta bila dodana za delovanje pršila, in veliko število eteričnih olj, ki so prisotna v teh pršilih, kar dokazuje, da ne gre za čista eterična olja.

Difuzijski valji in pasivni difuzorji: št

Difuzijski kamenčki so porozni, kar omogoča, da se eterična olja vpijejo in njihov vonj naravno razprši. Pogosto so narejeni iz 100% naravnih materialov in so namenjeni uporabi v majhnih prostorih (predalniki, škatle za shranjevanje, omare, avtomobili itd.). Priporočljivo je, da nakapate 5 do 10 kapljic na kamenček, da začutite vonj eteričnih olj. Ta vrsta difuzije je manj učinkovita od klasičnega difuzorja, ker ne prihaja do brizganja eteričnih olj v ozračje. Pri tovrstnem izdelku delujejo le hlapljivi delci eteričnih olj, ki bodo razpršili vonj po prostoru. Po intenzivnosti vonja je enakovreden, če bi nekaj kapljic kanili na robček ali odprto stekleničko eteričnega olja na primer na mizi. Zakaj torej kupiti valj ali pasivni difuzor? 

Padec za podjetje

Citrus Difuzor + 3...
Paket odkritij
Od 77,50 €
voziček s sliko
100 eteričnih olj
Kako jih uporabljati ...
Od 4,00 €
voziček s sliko
POPROVA META
ORGANSKO eterično olje
Od 2,50 €
voziček s sliko
PRAVA SIVKA
ORGANSKO eterično olje
Od 4,00 €
voziček s sliko
ROSE GERANIJE CV EGIPT
ORGANSKO eterično olje
Od 4,50 €
voziček s sliko
Abies difuzor
nebulator
Od 51,75 €
voziček s sliko
Nageljnove žbice
ORGANSKO eterično olje
Od 3,25 €
voziček s sliko
-10% na vaše naročilo, velja do nedelje (2. junija): PROM-2705

O tem vam povemo v videu

Vam je bil ta članek v pomoč?

  

Povprečna ocena: 4.8 ( 1747 glasov)

Bibliografija

Delo: de la Charie, T. (2019). Razvajajte se z eteričnimi olji. Zakaj in kako deluje? Editions du Rocher.

Povezani članki