Vsak posel obstaja iz svojega razloga. Namen Compagnie des Sens je, da se vam ponudi. In storitev, ki jo želimo zagotoviti, je omogočiti, da odkrijete vse dobro, kar vam lahko naredijo rastline. Za kaj ?

« Dovolite, da odkrijete kaj dobrega lahko rastline lahko te naredi »

Ker je dobro zate

Rastline so zelo učinkovite in so ključ do številnih težav

La Compagnie des Sens je začela delovati pred 8 leti, potem ko je njen ustanovitelj odkril moč eteričnih olj. To odkritje učinkovitosti naravnih izdelkov je od takrat postalo sestavni del DNK našega podjetja. Predvsem pa so rastline dobre za vas, ker so neverjetno učinkovite!

Ta resnica ni bila dvomljiva za naše starejše, toda zaradi pojava sintetičnih molekul in kompleksnih izdelkov, ki temeljijo na več sestavinah, smo jo pozabili: rastlinski svet je poln rastlin z osupljivimi lastnostmi, bodisi terapevtske, prehranske ali kozmetične.

Pisec teh vrstic je bil dolgo časa velik skeptik, nekega dne šokiran nad hitrim in očitnim učinkom eteričnega olja Ravintsara pri zaustavitvi okužbe. Od takrat je šel od presenečenja do presenečenja in ugotovil, da je bil njegov skepticizem na koncu le nevednost.

Da, treba je reči: rastline so čudovito dopolnilo do sodobne medicine in kozmetike. Ne morejo narediti vsega, vendar počnejo stvari, ki jih sintetični izdelki nikoli ne bodo zmogli, saj kompleksnost naravnega izdelka presega tisto, kar lahko ljudje proizvedejo v laboratoriju.

Tukaj je prvi "zakaj" Compagnie des Sens: mnoge zdravstvene težave najdejo čudovite rešitve v rastlinah in te rešitve je treba bolje poznati.

Eden od sadov, ki jih želi Compagnie des Sens obroditi, je pomoč pri skrbi za vaše zdravje.

Vsakodnevna uporaba rastlin je intelektualno fascinantna

Vsakodnevna uporaba rastlin pomeni vstopiti v kompleksnost, ki je zunaj nas. Vsak si bo lahko priznal, o naravi vemo le to, da ne vemo ničesar. Vstop v to vesolje pomeni soočenje z dvema neomejenima kompleksnostima: eksponentno raznolikostjo rastlinskega sveta in intrinzično kompleksnostjo vsakega naravnega izvlečka.

Možno je, da čutimo določen strah pri reševanju te kompleksnosti, zato se trudimo, da bi bila dostopna, a hkrati natančna. Izziv je, da lahko vsak od vas vstopi v to razburljivo vesolje.

Po Aristotelu in Platonu je inteligenca tista, ki vzpostavlja človekovo dostojanstvo. Ne da bi razpravljali o tem filozofskem vprašanju, smo prepričani, da razvijati razumevanje narave, ki nas obdaja (o njegovih lastnostih, o tem, kako ga vključiti v vsakdanje življenje) nas dela boljše in srečnejše.

Eden od sadov, ki jih želi družba čutov obroditi, je, da vsi rastemo v inteligenci narave.

Vsakodnevna uporaba rastlin vam omogoča občudovanje narave in prinaša veliko veselja.

Poleg njihove učinkovitosti in intelektualnega zanimanja, ki ga zagotavljajo, vsakodnevna uporaba rastlin v vsakem spodbuja občutek čudenja nad naravo, ki nas obdaja.

To je izkušnja, ki jo lahko doživi vsak: ali ni več čudeža, če kapljico poprove mete nanesete na svoja senca, kot če pogoltnete Doliprane? Za kaj ? Ker meta raste na dnu vrta, ker je lepa in dobra še za marsikaj drugega kot za zdravilne lastnosti. Kajti meta je, če pogledaš pobližje, res občudovanja vredna rastlina, v dobesednem pomenu besede.

Uporaba rastlin v vsakdanjem življenju je stična točka z naravo, ki vam omogoča vstop v nenehen proces čudenja. In sad čudenja je veselje.

Eden od sadov, ki jih želi Compagnie des Sens obroditi, je vaše veselje.

Ker je to dobro za naše proizvajalce in naravo

Proizvajalci so lahko ponosni na svoje izdelke, če jih uživajo surove

Vsakdo, ki vsakodnevno srečuje kmete, lahko potrdi: v čast jim je kakovostno delo in so ponosni na to, kar delajo. Na žalost je lepota njihovega dela zelo malo vidna: zaradi posrednikov in transformacij prvotnega kmetijskega proizvoda ti popolnoma izginejo v očeh končnih potrošnikov. Ni mogoče zanikati, da je ta slab ugled, tako finančni kot moralni, eden glavnih dejavnikov epidemije samomorov med zahodnimi kmeti.

Podjetje Compagnie des Sens želi s promocijo rastline promovirati tiste, ki zanje skrbijo, ki jih poznajo na pamet, ki jim je to delo. Želimo vse bolj neposredno sodelovati s proizvajalci in vam ponuditi surovo rastlino, brez trženja ali formulacije.

Za vas in nas je pristop, ki nam omogoča, da se jim približamo, občudujemo sadove njihovega talenta in jim damo spoštovanje, ki jim ne sme manjkati.

Eden od sadov, ki jih želi obroditi Compagnie des Sens, je promocija proizvajalca.

Promocija sadežev narave ščiti celotne ekosisteme

Ta resnica je premalo znana: uporaba in krepitev naravnih proizvodov v veliki večini primerov omogoča zaščito in razvoj celotnih ekosistemov. Zlasti v državah v razvoju dejstvo, da dajejo plodom rastline pomembno tržno vrednost, spodbuja posploševanje ekološkega obnašanja in ohranjanja biotopa: kdo bi ubil gos, ki nese zlata jajca?

Na Madagaskarju so na primer doline, v katerih gojijo vanilijo, nageljnove žbice, cimet ali ravintsaro, pravi raji na zemlji, ki jih njihovi prebivalci branijo z zobmi in nohti! Drugod gozd sežigajo za ekstenzivno, zelo nedonosno kmetijstvo. Z uporabo eteričnega olja nageljnovih žbic proti zobobolu pomagate ohranjati rastlino in celoten ekosistem, ki jo obdaja.

In ta primer ni izjema, zlasti pri uporabi surovih naravnih izdelkov (s de facto zahteva visoke kakovosti) in ima certifikat AB. V veliki večini primerov ima vrednotenje plodov rastline zelo pozitivne ekološke učinke.

Eden od sadov, ki jih želi obroditi Compagnie des Sens, je zaščita ekosistemov s promocijo rastlin, ki tam rastejo.

Človek, ki ljubi in razume naravo, jo instinktivno varuje

Ekološka kriza, ki jo preživljamo vsi, ima korenine v načinu življenja, ki nas je oddaljil od narave. Preprosto je: narave nimamo dovolj radi, ker z njo nimamo več dovolj stika. Ljubezen predpostavlja bližino, srečanje, konkretno izkušnjo odnosa.

Podjetje Compagnie des Sens želi izzvati to srečanje tako, da vam pomaga odkrijte, kaj konkretno lahko rastline naredijo za vas. Človek in narava nista zaprisežena sovražnika, ravno nasprotno. Prepričani smo, da bosta čudenje in navezanost veliko bolj učinkovita vektorja kulturnih sprememb kot strah, pa naj bo še tako legitimen. Vsak naš izdelek in vsak naš nasvet je aktivist za to mirno in individualno revolucijo, ki jo tako potrebujemo.

Eden od sadov, ki jih želi Družba čutov obroditi, je, da človek bolje vzljubi in razume naravo, tako da postane njen varuh.

Ker je to dobro za nas

Razburljivo delo

Ne bomo se lagali, vse to počnemo tudi iz strasti. Mislim, da se mi ni treba še širiti: naš poklic je izreden in po vaši zaslugi ga lahko opravljamo. Najlepša hvala.

Veselje ob vsakodnevni interakciji z vami

Poleg bistvenega poklica Compagnie des Sens nas resnično veseli dejstvo, da imamo številne odnose z našimi bralci in strankami. Čeprav je zelo prisotno na internetu, je naše podjetje zasnovano za povezovanje. Naša ekipa za pomoč strankam ima 5 ljudi s polnim delovnim časom! To je zelo pomembna naložba za majhno podjetje, kot je naše, vendar veselje do teh izmenjav prežema celotno podjetje in nam omogoča, da nikoli ne pozabimo na storitev, ki vam jo želimo zagotavljati vsakodnevno.

Boj proti škandalu z brezposelnostjo

La Compagnie des Sens ima zdaj 40 redno zaposlenih v Lyonu. Poleg tega, kadar je le mogoče, dajemo prednost francoskim ali celo regionalnim dobaviteljem. Prepričani smo, da je delo (med drugim) sestavni del našega dostojanstva in da je zato brezposelnost škandal, proti kateremu se je treba boriti. Naša dejavnost sodeluje pri tem, seveda zelo skromno, a v našem obsegu.

Teofan iz Harije
Ustanovitelj Compagnie des Sens

Vam je bil ta članek v pomoč?

  

Povprečna ocena: 4.6 ( 679 glasov)