La Compagnie des Sens se zavezuje k spoštovanju vaše zasebnosti in varovanju vaših osebnih podatkov. Spodaj boste našli vse potrebne informacije o piškotkih, zbranih na naši strani: kaj so, za kaj se uporabljajo in kako jih uporabljamo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih pošlje spletno mesto in se shranijo v pomnilnik vašega brskalnika (Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox itd.). Piškotki imajo več funkcij: nekatere  piškotki so potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta, nekateri piškotki niso potrebni, vendar vam omogočajo, da optimizirate delovanje spletnega mesta, in končno, nekateri piškotki se uporabljajo samo za zbiranje informacij o spletnih mestih, ki jih obiščete. Ločimo tri vrste piškotkov, ki so opisane spodaj.

  • Funkcionalni/nujni piškotki.
  • Analitični piškotki
  • Oglaševalski/marketinški piškotki 

Pomembno je poudariti, da lahko te piškotke namesti La Compagnie des Sens, pa tudi partnerji, katerih seznam boste našli spodaj na tej strani.

Različne vrste piškotkov

Nujni piškotki

Uporabljamo piškotke, ki so potrebni za pravilno delovanje naše spletne strani. Na primer, piškotek je potreben za avtentikacijo uporabnika. Ko se prijavite na naše spletno mesto, se piškotek shrani v vaš brskalnik, vključno s podatki, ki jih splet uporablja, da si zapomni, kdo ste, ko greste na drugo interno stran ali osvežite spletno mesto. Drugi primeri, uporabljamo piškotek, da si zapomnimo, kaj ste dali v svojo košarico, in enega, da zagotovimo pravilno delovanje naše storitve neposrednega sporočanja.

Analitični piškotki

Analitični piškotki niso nujno potrebni za vašo uporabo, vendar so zelo koristni za nas, da preverimo, ali naše spletno mesto dobro deluje, da vemo, koliko ljudi je obiskalo stran itd. Brez teh piškotkov smo popolnoma slepi za dogajanje na naši strani. Bodite prepričani, ti piškotki so popolnoma anonimni. Preprosto nam omogočajo, da analiziramo vaše vedenje na našem spletnem mestu in vašo uporabo storitev in orodij, ki vam jih damo na voljo.

Tržni piškotki

Ti piškotki nam omogočajo, da bolje razumemo vaše interese in vam ponudimo ustreznejše nasvete in izdelke. Seveda so anonimni in neosebni. Vendar jih lahko brez težav deaktivirate. To nas ne moti in zelo dobro razumemo!

Seznam naših partnerjev, ki nalagajo piškotke

  • Google Analytics : Google Analytics uporablja piškotke za izdelavo statističnih podatkov o prometu in ponovno ciljanje na občinstvo.
  • Google Ads : Google nastavi piškotke, da omogoči sledenje oglaševalskim akcijam na Googlu in v omrežju svojih partnerjev po obisku naše strani.
  • Oglasi Microsoft Bing : Microsoft Ads nastavi piškotke, da omogoči sledenje oglaševalskim akcijam na Bingu in v omrežjih njihovih partnerjev po obisku naše strani.

Kako upravljati s svojimi piškotki?

Običajno bi morali imeti pojavno okno, ko se prijavite, s prošnjo, da potrdite ali konfigurirate uporabo piškotkov. Vendar pa lahko svojo izbiro spremenite tako, da upoštevate te vadnice, odvisno od brskalnika, ki ga uporabljate: 

Vam je bil ta članek v pomoč?

  

Povprečna ocena: 2.8 ( 2236 glasov)