Preambula

Spletna stran /nasvet-podjetja-čutov/). Stranka, ki prodaja ali ponuja izdelek La Compagnie des Sens s soglasjem La Compagnie des Sens, mora kupcu zagotoviti varnostne ukrepe za uporabo z izdelkom.

La Compagnie des Sens ne more biti odgovorna za škodo, povzročeno zaradi napačne uporabe enega od njenih izdelkov ali zaradi neupoštevanja previdnostnih ukrepov za uporabo in varnostnih pravil pri uporabi enega od njenih izdelkov ali če prodajalec ne dostavi teh varnostnih ukrepov.

Člen 8.3 – Uporaba eteričnih olj v terapevtske namene

Eterična olja niso neškodljivi izdelki in vsebujejo zelo visoke odstotke aktivnih snovi. La Compagnie des Sens ne spodbuja samozdravljenja.

Informacije na spletnem mestu izvirajo iz referenčnih del o aromaterapiji. Navedeni so v informativne namene in na noben način ne morejo predstavljati zdravstvenih informacij niti ne prevzemajo odgovornosti Compagnie des Sens.

Za kakršno koli uporabo eteričnih olj v terapevtske namene vas Compagnie des Sens opozarja, da se morate posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, ki je usposobljen za aromaterapijo.

9. Člen – Cena

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe svojih cen kadarkoli, vendar se zavezuje, da bo upošteval cene, ki so veljavne v trenutku naročila, odvisno od razpoložljivosti na ta dan.

Cene so v evrih. Ne upoštevajo stroškov dostave, ki se dodatno fakturirajo in navedejo pred potrditvijo naročila. Cene upoštevajo veljavni DDV na dan naročila in morebitna sprememba veljavne stopnje DDV se samodejno odrazi v ceni izdelkov v spletni trgovini.

Če bi bilo treba ustvariti ali spremeniti enega ali več davkov ali prispevkov, zlasti okoljskih, navzgor ali navzdol, se lahko ta sprememba odraža v prodajni ceni izdelkov.

10. člen – Način plačila

Gre za naročilo z obveznostjo plačila, kar pomeni, da oddaja naročila vključuje plačilo s strani kupca.

Za plačilo naročila so kupcu po lastni izbiri na voljo vsi načini plačila, ki so mu na voljo s strani prodajalca in so navedeni na spletni strani prodajalca. Kupec jamči prodajalcu, da ima morebitna pooblastila za uporabo plačilnega sredstva, ki ga je izbral ob potrditvi naročilnice. Prodajalec si pridržuje pravico do ustavitve celotnega upravljanja naročil in dostave v primeru zavrnitve avtorizacije za plačilo s kreditno kartico s strani uradno pooblaščenih organizacij ali v primeru neplačila. Prodajalec si še posebej pridržuje pravico, da zavrne dostavo ali izpolni naročilo kupca, ki ni v celoti ali delno plačal prejšnjega naročila ali s katerim se vodi plačilni spor.

Plačilo celotne cene se izvede na dan naročila po naslednjih pogojih:

 • bančna kartica (debetna je takojšnja)
 • paypal (bremenitev je takojšnja)
 • ček (bremenitev je takojšnja, naročilo je odposlano, ko je ček unovčen)
 • nakazilo (naročilo je odposlano, ko je nakazilo prispelo na račun)

11. člen – Razpoložljivost izdelkov – Povračilo

Vaša naročila čim hitreje obdelata služba za pomoč strankam in oddelek za pošiljanje, ki sta odprta od ponedeljka do vključno petka. (Konec tedna si napolnimo moči!) La Compagnie des Sens se zavezuje, da bo naročila poslala v 24 delovnih urah po prejemu plačila za vaše naročilo.

Razen v primerih višje sile ali obdobjih zaprtja spletne trgovine, ki bodo jasno objavljeni na domači strani spletnega mesta, bodo roki pošiljanja v okviru razpoložljivih zalog navedeni spodaj. Časi dostave tečejo od datuma registracije naročila, ki je naveden na potrditvenem e-poštnem sporočilu naročila in so odvisni od prevoznika, izbranega ob naročilu:

 •        COLISSIMO - V celinski Franciji

Ko dostavi naš oddelek za dostavo, bo vaše naročilo v 2 do 3 okvirnih dneh (torej nepogodbeno) dostavil Coliposte (colissimo sledi brez podpisa). Ti roki so v delovnih dneh, brez težav s poštno dostavo. Za zamude ni povračila stroškov pošiljanja.

 •        COLISSIMO - Za francoska čezmorska ozemlja in tujino
Časi dostave se razlikujejo od ene destinacije do druge. Za dodatna pojasnila se obrnite na našo službo za pomoč strankam. Za zamude ni povračila stroškov pošiljanja. 

 •        ZASEBNA PARCELA - Za celinsko Francijo

Po dostavi našega oddelka za pošiljanje bo vaše naročilo v 2 do 3 dneh (okvirni roki, zato niso pogodbeni) dostavil Colis Privé.
Ti roki so v delovnih dneh, brez težav pri dostavi. Za zamude ni povračila stroškov pošiljanja.

 •        CHRONOPOST - Za celinsko Francijo

Chronopost opcija velja samo za naročila potrjena do 15. ure. Ta možnost omogoča dostavo naročila naslednji delovni dan po potrditvi plačila v Franciji, pred 13. uro na domu ali na štafetni točki, odvisno od izbrane možnosti.

 •        CHRONOPOST EXPRESS - Za preostali svet

Opcija Chrono Express velja samo za naročila potrjena do 15. ure. Ta možnost omogoča dostavo naročila od 2 do 8 delovnih dni, odvisno od destinacije v svetu.

 •        MONDIAL RELE - Za celinsko Francijo

Po dostavi našega oddelka za pošiljanje bo vaše naročilo v 2 do 3 dneh dostavil Mondial Relay. Ti roki so v delovnih dneh, brez težav s poštno dostavo. Za zamude ni povračila stroškov pošiljanja.

 •        Štafeta Mondial - Belgija in Luksemburg

Po dostavi našega oddelka za pošiljanje bo vaše naročilo v 3 do 5 dneh dostavil Mondial Relay. Ti roki so v delovnih dneh, brez težav s poštno dostavo. Za zamude ni povračila stroškov pošiljanja.

 •        Naročila, ki jih je treba prevzeti na kraju samem, pri nas v Lyonu (2 rue Saint-Jean de Dieu - 69007 LYON - med našim delovnim časom):

Ko bo vaše naročilo zaključeno in plačano prek spleta na naši spletni strani, boste v 24 delovnih urah prejeli e-poštno obvestilo o razpoložljivosti.

Od tega trenutka vas bo čakala 1 mesec. Če ga ne boste obnovili, si bomo dovolili manjše nadaljnje ukrepanje po e-pošti in vam dali na voljo 5 delovnih dni, da ga pridete prevzeti. Po tem obdobju druge priložnosti bomo vaše naročilo preklicali in povrnili kupnino v obliki kupona, ki ga bomo uporabili v naši trgovini. Ta kupon v obliki edinstvene kode, ki jo nato vnesete v polje »Koda za popust« v naši trgovini, vam pošljemo po e-pošti.
V skladu z našimi odstopnimi pogoji Compagnie des Sens povrne neodprte, neporabljene in primerne za nadaljnjo prodajo izdelke. Vsi izdelki, ki ne izpolnjujejo teh pogojev, so zato izključeni iz povračila. Na primer, izdelki, katerih rok uporabnosti ali rok uporabnosti je bil presežen, hidrosoli itd., bodo izključeni iz povračila.

Zamude in nedobave:

Izbrali smo zanesljive dostavne službe.
Vendar, kot pri vsaki pošiljki, lahko pride do zamude pri dostavi ali pa se paket izgubi. (Še posebej, če naslov ni dovolj natančen ali vaše ime ni jasno izpisano na domofonu ali nabiralniku za dostavo na dom). V primeru zamude pri dostavi, daljši od 7 delovnih dni, mora stranka obvestiti službo za stranke Compagnie des Sens, ki bo začela preiskavo pri zadevnem prevozniku. Ta preiskava lahko traja do 15 dni od odprtja. Če je v tem času paket najden, bo nemudoma preusmerjen na dom stranke (v večini primerov). Če pa paketa ob koncu 15-dnevnega preiskovalnega obdobja ne najdemo, Colissimo šteje paket za izgubljenega. Služba za pomoč strankam bo nato stranki ponudila vračilo novega paketa na naše stroške ali vračilo celotnega zneska naročila.

Ker je Compagnie des Sens najgloblja želja demokratizirati aromaterapijo, bo naredila vse, da bo našla rešitev, ki bo ustrezala obema stranema in bo čim bolj pravična.

Če naročenega izdelka ni na zalogi, bo kupec o tem obveščen v najkrajšem možnem času in bo imel možnost preklicati naročilo. Kupec bo nato imel možnost, da zahteva vračilo vplačanih zneskov najkasneje v 14 dneh od plačila ali zamenjavo izdelka.

12. člen – Dobavni pogoji

Dostava pomeni prenos fizične posesti ali nadzora nad blagom na potrošnika. Naročene izdelke dostavimo v skladu z zgoraj navedenimi roki in roki.

Izdelki so dostavljeni na naslov, ki ga kupec navede na naročilnici, za točnost le-tega je dolžan zagotoviti kupec. Vsak paket, vrnjen prodajalcu zaradi nepravilnega ali nepopolnega naslova za dostavo, bo ponovno poslan na stroške kupca. Kupec lahko na svojo željo zahteva pošiljanje računa na naslov za izstavitev računa in ne na naslov za dostavo, tako da na naročilnici potrdi za to določeno možnost.

Če je kupec na dan dostave odsoten, bo dostavljalec, odvisno od prevoznika, pustil obvestilo o dostavi v nabiralniku ali privzeto prejel obvestilo po e-pošti. 

V primeru, da paket ne doseže prejemnika in se vrne pošiljatelju (Compagnie des Sens), bo služba za stranke kontaktirala kupca po e-pošti in ponudila vračilo na stroške Compagnie des Sens ali preklic naročila pri povračilo v obliki bona za koriščenje v spletni trgovini (veljavnost: 1 leto). To povračilo ne bo upoštevalo začetnih stroškov pošiljanja, ki bodo nastali med pošiljanjem. 
Če pa bi stranka raje prejela povračilo prek začetnega plačilnega sredstva za naročilo, bo morala o tem preprosto obvestiti službo za stranke po e-pošti na [email protected] ali po telefonu na 04 82 53 40 22 .

Pokvarjenje paketa in njegove vsebine:

Če je ob dostavi originalna embalaža poškodovana, strgana ali odprta, mora kupec preveriti stanje artiklov. Če so bili poškodovani, mora kupec paket zavrniti in na dobavnici zabeležiti pridržek (paket zavrnjen, ker je odprt ali poškodovan).

Kupec mora na dobavnici in v obliki lastnoročnih pridržkov s svojim podpisom navesti morebitne nepravilnosti pri dobavi (poškodbe, manjkajoči izdelek glede na dobavnico, poškodovana embalaža, pokvarjeni izdelki ipd.).

Preverjanje se šteje za opravljeno, ko kupec ali od njega pooblaščena oseba podpiše dobavnico.

Kupec mora nato te rezervacije potrditi prevozniku s priporočeno pošto najkasneje v dveh delovnih dneh po prejemu artiklov in poslati kopijo tega pisma po faksu ali navadni pošti prodajalcu na naslov, naveden v navodilih. .pravno strani.

Če je treba izdelke vrniti prodajalcu, morajo biti predmet zahteve za vračilo prodajalcu v 14 dneh od dostave. Morebitne reklamacije izven tega roka ne moremo sprejeti. Vračilo izdelka je možno le za izdelke v prvotnem stanju (embalaža, dodatki, navodila itd.).

13. člen – Napake pri dostavi

Morebitne reklamacije v zvezi z napako pri dobavi in/ali neskladnostjo izdelkov po naravi ali kakovosti glede na navedbe na naročilu mora kupec prodajalcu uveljavljati še isti dan dostave ali najkasneje prvi delovni dan po dostavi. oblika. Vsaka pritožba, vložena po tem roku, bo zavrnjena.

Reklamacija se lahko uveljavlja po izbiri kupca:

 • po telefonu na številki: 04 82 53 40 22;
 • po elektronski pošti na naslov: [email protected]

Morebitne reklamacije, ki ni podana v skladu z zgoraj opredeljenimi pravili in v rokih, ne bo mogoče upoštevati in prodajalca odvezuje vsakršne odgovornosti do kupca.

Po prejemu reklamacije bo prodajalec poslal nov paket z zadevnim izdelkom(-i) in ga po elektronski pošti sporočil kupcu.

V primeru napake pri dostavi mora Colissimo Recommended vse izdelke za zamenjavo ali vračilo vrniti prodajalcu kot celoto in v originalni embalaži na naslednji naslov: 

La Compagnie des Sens
Povratni paket
2 Rue Saint Jean de Dieu
69007 Lyon

Stroške vračila nosi prodajalec.

14. člen – Garancija na izdelek

14-1 - Pravno jamstvo za skladnost

Prodajalec jamči za skladnost prodanega blaga s pogodbo in omogoča kupcu, da vloži zahtevo v skladu z zakonsko garancijo skladnosti, ki je določena v členih L. 217-4 in naslednjih.

V primeru izvajanja zakonskega jamstva o skladnosti je treba opozoriti, da:

 • ima kupec 2 leti časa od dobave blaga za ukrepanje;
 • kupec lahko izbira med popravilom ali zamenjavo blaga v skladu s stroškovnimi pogoji iz člena L. 217-17 Zakonika o varstvu potrošnikov;
 • kupcu ni treba predložiti dokazila o neskladnosti blaga 24 mesecev pri novem blagu (6 mesecev pri rabljenem blagu) po dobavi blaga.

14-2 - Pravno jamstvo proti skritim napakam

V skladu s členi 1641 in naslednjimi je prodajalec odgovoren za skrite napake, ki lahko vplivajo na prodano nepremičnino. Kupec bo moral dokazati, da so napake obstajale v času prodaje nepremičnine in bi lahko povzročile neprimernost nepremičnine za uporabo, za katero je namenjena. To garancijo je treba uveljaviti v dveh letih od odkritja napake.

Kupec lahko izbira med preklicem prodaje ali znižanjem cene v skladu s 1644. členom civilnega zakonika.

15. člen – Pravica do odstopa od pogodbe

Uporaba pravice do odstopa od pogodbe

V skladu z določili Potrošniškega kodeksa ima kupec 14 dni od dneva dostave naročila, da artikel, ki mu ne ustreza, vrne in zahteva zamenjavo ali vračilo kupnine brez kazni, z izjemo stroškov vračila. ki ostanejo odgovornost kupca.

Vračila morajo biti opravljena v prvotnem stanju in popolna (embalaža, dodatki, navodila itd.), ki omogočajo ponovno trženje v novem stanju, skupaj z računom o nakupu.

Poškodovanih, umazanih ali nepopolnih izdelkov ne vračamo.

Pravico do odstopa lahko uveljavljate na spletu z obrazcem za odstop, ki je na voljo na tej spletni strani. V tem primeru bo kupec takoj obveščen s potrdilom o prejemu na trajnem mediju. Vsak drug način izjave o odstopu je sprejemljiv. Biti mora nedvoumen in izražati željo po umiku.

Če je pravica do odstopa uveljavljena v prej navedenem roku, bo cena kupljenega izdelka(-ov) povrnjena.

Stroške vračila nosi kupec.

Zamenjava (odvisno od razpoložljivosti) ali vračilo bo opravljeno v roku 10 delovnih dni in najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko je prodajalec prejel izdelke, ki jih je kupec vrnil pod zgoraj navedenimi pogoji.

V primeru, da stranka odstopi od dela izdelkov v naročilu, bo La Compagnie des Sens povrnila znesek vrnjenih izdelkov.

Izjeme

V skladu s členom L221-28 potrošniškega zakonika pravice do odstopa ni mogoče uveljavljati za pogodbe:

 • dobava blaga, izdelanega po specifikacijah potrošnika ali jasno personaliziranega;
 • dobava blaga, ki se lahko pokvari ali hitro poteče;
 • dobava blaga, ki ga je potrošnik po dostavi odpečatil in ga zaradi higienskih ali zdravstvenih razlogov ni mogoče vrniti;
 • dobava blaga, ki je po dostavi in ​​po svoji naravi neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • dobava alkoholnih pijač, katerih dobava je odložena za več kot trideset dni in katerih vrednost, dogovorjena ob sklenitvi pogodbe, je odvisna od nihanj na trgu, izven strokovnega nadzora

16. člen – Višja sila

Vse okoliščine, ki so izven nadzora strank in preprečujejo izpolnjevanje njihovih obveznosti pod običajnimi pogoji, se štejejo za vzroke za oprostitev obveznosti strank in povzročijo njihovo začasno prekinitev.

Stranka, ki se sklicuje na zgoraj navedene okoliščine, mora drugo stranko takoj obvestiti o njihovem nastanku, pa tudi o njihovem izginotju.

Za višjo silo se bodo štela vsa neustavljiva dejstva ali okoliščine, ki so zunaj strank, nepredvidljive, neizogibne, neodvisne od volje strank in ki jih slednja ne more preprečiti kljub vsem razumnim prizadevanjem. Naslednje se izrecno šteje za primere višje sile ali naključnih dogodkov, poleg tistih, ki jih običajno uporablja sodna praksa francoskih sodišč: blokada prevoznih sredstev ali zalog, potresi, požari, nevihte, poplave, strele, zaustavitev telekomunikacijskih omrežij ali težav, značilnih za telekomunikacijska omrežja zunaj strank.

Stranki se bosta zbrali, da bi preučili vpliv dogodka in se dogovorili o pogojih, pod katerimi se bo nadaljevalo izvajanje pogodbe. Če višja sila traja več kot tri mesece, lahko oškodovanec odpove te splošne pogoje.

17. člen – Intelektualna lastnina

Vsebina spletnega mesta ostaja last prodajalca, ki je edini lastnik pravic intelektualne lastnine na tej vsebini.

Kupci se zavezujejo, da te vsebine ne bodo uporabljali; kakršna koli popolna ali delna reprodukcija te vsebine je strogo prepovedana in lahko pomeni kaznivo dejanje ponarejanja.

18. člen – Informacijska tehnologija in svoboščine

Osebni podatki, ki jih posreduje kupec, so potrebni za obdelavo naročila in pripravo računov.

Lahko se sporočijo prodajalčevim partnerjem, odgovornim za izvedbo, obdelavo, upravljanje in plačilo naročil.

Obdelava informacij, sporočenih prek spletne strani La Compagnie des Sens SAS, je bila prijavljena CNIL.

Kupec ima trajno pravico do dostopa, spreminjanja, popravka in ugovora v zvezi z informacijami, ki se nanašajo nanj. To pravico je mogoče uveljavljati pod pogoji in v skladu s pogoji, opredeljenimi na spletni strani La Compagnie des Sens SAS.

19. člen – Delna nevalidacija

Če bo ena ali več določb teh splošnih pogojev razglašena za neveljavno ali razglašena za neveljavno na podlagi zakona, predpisa ali po pravnomočni odločbi pristojnega sodišča, ostala določila ohranijo svojo polno veljavo in obseg.

20. člen – Neopustitev

Dejstva, da ena od strank ne izkoristi kršitve katere od obveznosti iz teh splošnih pogojev, se v prihodnje ne more razlagati kot odpoved zadevni obveznosti.

21. Člen – Naslov

V primeru težav pri razlagi med katerim koli od naslovov, ki se pojavljajo na začetku klavzul, in katero koli od klavzul, bodo naslovi razglašeni za neobstoječe.

22. člen – Jezik pogodbe

Ti splošni prodajni pogoji so napisani v francoščini. V primeru, da so prevedeni v enega ali več tujih jezikov, bo v primeru spora verodostojno le francosko besedilo.

23. člen – Mediacija in reševanje sporov

Nobena stranka ne bo kršila svojih pogodbenih obveznosti do te mere, da je njihova izvedba odložena, ovirana ali onemogočena zaradi naključnega dogodka ali višje sile. Kot naključni dogodek ali višjo silo se bodo štela vsa neustavljiva dejstva ali okoliščine, ki so zunaj strank, nepredvidljive, neizogibne, neodvisne od volje strank in ki jih slednje ne morejo preprečiti kljub vsem razumnim prizadevanjem.

La Compagnie des Sens ne more biti odgovorna za kakršno koli škodo, materialno, nematerialno ali telesno, ki bi lahko nastala zaradi zlorabe trženih izdelkov.

V primeru težav pri izvajanju te pogodbe ima stranka možnost, da pred morebitnim pravnim postopkom poišče sporazumno rešitev predvsem s pomočjo strokovnega združenja panoge, zveze potrošnikov ali po katerem koli drugem svojem nasvetu. izbira.

Pritožbe ali spori bodo vedno sprejeti s pozorno prijaznostjo, pri tistih, ki se potrudijo pojasniti svojo situacijo, se vedno domneva dobra vera. V primeru spora se stranka prednostno obrne na podjetje za sporazumno rešitev.

Kupec se lahko v primeru spora obrne na klasično mediacijo, predvsem na komisijo za mediacijo potrošnikov ali obstoječe sektorske mediacijske organe, ali na katerikoli alternativni način reševanja spora (npr. spravo). Imena, kontaktni podatki in elektronski naslov mediatorja so na voljo na naši spletni strani.

V skladu s 14. členom Uredbe (EU) št. 524/2013 je Evropska komisija vzpostavila platformo za spletno reševanje sporov, ki omogoča neodvisno izvensodno reševanje spletnih sporov med potrošniki in pravnimi strokovnjaki „Evropska unija. Ta platforma je dostopna na naslednji povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/.

24. člen – Veljavno pravo

Za te splošne pogoje se uporablja francoska zakonodaja. Pristojno sodišče je sodno sodišče.

To velja tako za materialna kot tudi za formalna pravila. V primeru spora ali reklamacije se bo kupec prednostno obrnil na prodajalca za sporazumno rešitev.

25. člen – Varstvo osebnih podatkov

Podatki zbrani

Osebni podatki, zbrani na tem spletnem mestu, so naslednji:

 • odprtje računa: pri ustvarjanju uporabniškega računa njihovo ime; ime ; email naslov ; telefonska številka ; naslov ;
 • povezava: ko se uporabnik poveže s spletno stranjo, le-ta zabeleži predvsem njegov priimek, ime, podatke o povezavi, podatke o uporabi, podatke o lokaciji in podatke o plačilu;
 • profil: uporaba storitev na spletnem mestu vam omogoča, da izpolnite profil, ki lahko vključuje naslov in telefonsko številko;
 • plačilo: v okviru plačila izdelkov in storitev, ponujenih na spletnem mestu, beleži finančne podatke v zvezi z uporabnikovim bančnim računom ali kreditno kartico;
 • komunikacija: kadar se spletno mesto uporablja za komuniciranje z drugimi člani, se podatki o komunikaciji uporabnika začasno hranijo;
 • piškotki: Piškotki se uporabljajo kot del uporabe spletnega mesta. Uporabnik ima možnost deaktivirati piškotke v nastavitvah brskalnika.

 

Uporaba osebnih podatkov

Namen zbiranja osebnih podatkov uporabnikov je zagotavljanje storitev spletnega mesta, njihovo izboljšanje in vzdrževanje varnega okolja. Natančneje, uporabe so naslednje:

 • dostop in uporaba spletnega mesta s strani uporabnika;
 • vodenje delovanja in optimizacija spletne strani;
 • organizacija pogojev uporabe plačilnih storitev;
 • preverjanje, identifikacija in avtentikacija podatkov, ki jih posreduje uporabnik;
 • izvajanje pomoči uporabnikom;
 • personalizacija storitev s prikazovanjem oglasov na podlagi uporabnikove zgodovine brskanja, glede na njihove želje;
 • preprečevanje in odkrivanje goljufij, zlonamerne programske opreme (zlonamerna programska oprema) in upravljanje varnostnih incidentov;
 • vodenje morebitnih sporov z uporabniki;
 • pošiljanje komercialnih in oglasnih informacij na podlagi uporabniških preferenc.

Deljenje osebnih podatkov s tretjimi osebami

Osebni podatki se lahko delijo s tretjimi podjetji v naslednjih primerih:

 • ko uporabnik uporablja plačilne storitve, je spletno mesto za izvajanje teh storitev v stiku s tretjimi bančnimi in finančnimi družbami, s katerimi ima sklenjene pogodbe;
 • ko uporabnik v prostorih za brezplačne komentarje na spletnem mestu objavi informacije, ki so dostopne javnosti;
 • ko uporabnik pooblasti spletno mesto tretje osebe za dostop do njegovih podatkov;
 • kadar spletno mesto uporablja storitve ponudnikov storitev za zagotavljanje podpore uporabnikom, oglaševanja in plačilnih storitev. Ti ponudniki storitev imajo v okviru izvajanja teh storitev omejen dostop do podatkov uporabnikov in so pogodbeno zavezani, da jih uporabljajo v skladu z določili veljavnih predpisov o varstvu osebnih podatkov.
 • če to zahteva zakonodaja, lahko spletno mesto posreduje podatke za odgovor na pritožbe zoper spletno mesto in za izpolnjevanje upravnih in sodnih postopkov;
 • če je spletno mesto vključeno v postopek združitve, prevzema, prenosa sredstev ali prisilne poravnave, bo morda treba prenesti ali deliti vsa ali del svojih sredstev, vključno z osebnimi podatki. V tem primeru bi bili uporabniki obveščeni, preden se osebni podatki prenesejo na tretjo osebo.

Varnost in zasebnost

Spletno mesto izvaja organizacijske, tehnične, programske in fizične ukrepe v smislu digitalne varnosti za zaščito osebnih podatkov pred spreminjanjem, uničenjem in nepooblaščenim dostopom. Vendar je treba upoštevati, da internet ni popolnoma varno okolje in spletno mesto ne more zagotoviti varnosti prenosa ali shranjevanja informacij na internetu.

Izvajanje uporabniških pravic

Pri uporabi predpisov, ki veljajo za osebne podatke, imajo uporabniki naslednje pravice, ki jih lahko uveljavljajo z zahtevo na naslov: [email protected]

 • pravica do dostopa: lahko uveljavljajo svojo pravico do dostopa do osebnih podatkov, ki jih zadevajo. V tem primeru lahko spletno mesto pred uveljavitvijo te pravice zahteva dokazilo o identiteti uporabnika, da preveri njegovo točnost.
 • pravica do popravka: če so osebni podatki, ki jih hrani spletno mesto, netočni, lahko zahtevajo posodobitev podatkov.
 • pravica do izbrisa podatkov: uporabniki lahko zahtevajo izbris svojih osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.
 • pravica do omejitve obdelave: uporabniki lahko od spletne strani zahtevajo omejitev obdelave osebnih podatkov v skladu s hipotezami, ki jih določa GDPR.
 • pravica do ugovora obdelavi podatkov: uporabniki lahko ugovarjajo obdelavi svojih podatkov v skladu s predpostavkami GDPR.
 • pravica do prenosljivosti: zahtevajo lahko, da jim spletno mesto posreduje osebne podatke, ki so jim bili posredovani, da jih prenese na novo spletno mesto.

Razvoj te klavzule

Spletno mesto si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to klavzulo v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Če pride do spremembe te klavzule o varstvu osebnih podatkov, se spletno mesto zavezuje, da bo na svojem mestu objavilo novo različico. Spletna stran bo uporabnike o spremembi obvestila tudi po elektronski pošti, in sicer najmanj 15 dni pred datumom uveljavitve. Če se uporabnik ne strinja s pogoji novega besedila klavzule o varstvu osebnih podatkov, ima možnost izbrisa svojega računa.

26. člen - okolje – enolični identifikatorji (IDU)

Prodajalec je registriran pri Agenciji za okolje in energijo (ADEME) pod naslednjimi edinstvenimi identifikatorji:
 • Citeo: FR261511_01IMLC

Priloga

Potrošniški kodeks

Člen L. 217-4 : »Prodajalec dobavi blago v skladu s pogodbo in je odgovoren za morebitno neskladnost, ki obstaja v času dobave.

Prav tako je odgovoren za napake v skladnosti, ki so posledica pakiranja, navodil za sestavljanje ali namestitve, kadar je to njegova odgovornost po pogodbi ali je bilo izvedeno na njegovo odgovornost.«

Člen L. 217-5 : »Nepremičnina je v skladu s pogodbo:

1° Če je primeren za uporabo, ki se običajno pričakuje od podobnega blaga in, kjer je to primerno:

- če ustreza opisu prodajalca in ima lastnosti, ki jih je le-ta predstavil kupcu v obliki vzorca ali modela;

- če predstavlja lastnosti, ki jih lahko kupec upravičeno pričakuje glede na javne izjave prodajalca, proizvajalca ali njegovega zastopnika, zlasti pri oglaševanju ali označevanju;

2° Ali če ima lastnosti, opredeljene z medsebojnim dogovorom med strankama, ali je primeren za kakršno koli posebno uporabo, ki jo želi kupec, na katero je opozorjen prodajalec in ki jo je slednji sprejel."

Člen L. 217-6 : »Prodajalca ne zavezujejo javne izjave proizvajalca ali njegovega zastopnika, če se ugotovi, da jih ni poznal in jih zakonito ni mogel poznati«.

Člen L. 217-7 : „Napake skladnosti, ki se pojavijo v obdobju štiriindvajsetih mesecev od dobave blaga, se domnevajo, da obstajajo v času dostave, razen če se dokaže drugače za blago, prodano rabljeno, je to obdobje šest mesecev prodajalec lahko nasprotuje tej domnevi, če ni združljiva z naravo blaga ali domnevno neskladnostjo."

Člen L. 217-8 : »Kupec ima pravico zahtevati skladnost blaga s pogodbo. Ne more pa izpodbijati skladnosti s sklicevanjem na napako, za katero je vedel ali je ni mogel prezreti, ko je sklenil pogodbo. Enako velja, kadar je vzrok napake material, ki ga je sam dobavil.”

Člen L. 217-9 : »V primeru neskladnosti se kupec odloči med popravilom in zamenjavo blaga. Vendar pa prodajalec ne sme ravnati v skladu s kupčevo izbiro, če ta izbira povzroči strošek, ki je očitno nesorazmeren glede na drugo. način, ob upoštevanju vrednosti blaga ali pomembnosti napake. Nato mora nadaljevati, razen če je to nemogoče, po metodi, ki je ni izbral kupec.«

Člen L. 217-10 : »Če popravilo in zamenjava blaga nista mogoča, lahko kupec blago vrne in mu vrnemo ceno ali blago obdrži in mu vrnemo del cene. Odprta mu je ista fakulteta: 

1° Če zahtevane, predlagane ali dogovorjene rešitve v skladu s členom L. 217-9 ni mogoče izvesti v enem mesecu po pritožbi kupca; 
2° Ali če te rešitve ni mogoče izvesti brez večjih nevšečnosti zanj ob upoštevanju narave lastnine in uporabe, ki jo išče. Vendar prodaje ni mogoče preklicati, če je neskladnost manjša.«

Člen L. 217-11 : Uporaba določb členov L. 217-9 in L. 217-10 poteka brez kakršnih koli stroškov za kupca. Te iste določbe ne preprečujejo dodelitve odškodnine.

Člen L. 217-12 : "Tožba zaradi neskladnosti je predpisana dve leti od dobave blaga."


Člen L. 217-13 : "določbe tega oddelka ne odvzemajo kupcu pravice do uveljavljanja dejanja, ki izhaja iz redhibitornih napak, kot izhaja iz členov 1641 do 1649 civilnega zakonika, ali katerega koli drugega dejanja pogodbene ali zunajpogodbene narave, ki ga ima priznana z zakonom."

Člen L. 217-14 : »Regresno tožbo lahko uveljavlja končni prodajalec proti zaporednim prodajalcem oziroma posrednikom in proizvajalcu opredmetenih premičnin po načelih civilnega zakonika.

Člen L. 217-15 : "Komercialna garancija pomeni vsako pogodbeno zavezo strokovnjaka do potrošnika z namenom povračila kupnine, zamenjave ali popravila blaga ali zagotavljanja katere koli druge storitve v zvezi z nepremičnino, poleg njegovih zakonskih obveznosti katerih cilj je zagotavljanje skladnosti lastnosti.

Komercialna garancija je predmet pisne pogodbe, katere izvod prejme kupec.

V pogodbi so določeni vsebina garancije, pogoji njene uveljavitve, cena, trajanje, teritorialni obseg ter ime in naslov garanta.

Poleg tega jasno in natančno navaja, da neodvisno od komercialne garancije prodajalec ostaja vezan na pravno jamstvo skladnosti, omenjeno v členih L. 217-4 do L. 217-12 in da v zvezi z napakami na prodani stvari, pod pogoji, določenimi v členih 1641 do 1648 in 2232 civilnega zakonika.

Določbe členov L. 217-4, L. 217-5, L. 217-12 in L. 217-16 ter člena 1641 in prvega odstavka člena 1648 civilnega zakonika so v celoti povzete v POGODBI. .

V primeru neupoštevanja teh določil garancija ostane v veljavi. Kupec ima to pravico izkoristiti."

Člen L. 217-16 : »Kadar kupec zahteva od prodajalca v času veljavnosti komercialne garancije, ki mu je bila odobrena pri nakupu ali popravilu premičnine, popravilo, ki ga krije garancija, se morebitno obdobje mirovanja, ki traja najmanj sedem dni, prišteje k trajanje garancije, ki je še trajala.

Ta rok začne teči od kupčeve zahteve za posredovanje ali dajanje zadevnega blaga na razpolago za popravilo, če je to dajanje na voljo po zahtevku za posredovanje.”

Civilni zakonik

Oddelek 1641 : »Prodajalca zavezuje garancija za skrite napake prodane stvari, zaradi katerih je neprimerna za uporabo, za katero je namenjena, ali ki to uporabo zmanjšujejo do te mere, da je kupec ne bi pridobil oz. dal le nižjo ceno, če bi vedel zanje.«

1648. Člen : »Tožbo zaradi redhibitornih napak mora kupec vložiti v dveh letih od odkritja napake. V primeru, predvidenem v členu 1642-1, je treba tožbo vložiti pod grožnjo zasega v enem letu po datumu, ko je prodajalec lahko oproščen očitnih napak ali neskladnosti.

Okoljski zakonik

Umetnost. L. 541-10-10 »Prodajalec izdelka, za katerega velja načelo razširjene odgovornosti proizvajalca, sporoči kupcu na njegovo zahtevo enolični identifikator, pod katerim je registriran proizvajalec, ki za ta izdelek izpolnjuje obveznosti razširjene odgovornosti proizvajalca, navedene v članek L. 541-10."